Search
Close this search box.

RATKES – ratkaisu- ja voimavarasuuntautuneiden menetelmien edistämisyhdistys ry

Blogi

Ratkes-safarilla Kuopiossa

Safari tuo mieleen ajatuksen ajosta jeepillä pölyävän savannin halki. Nähdä leijonia, norsuja, seeproja, kirahveja, virtahepoja ja paljon muuta. Ihailla luonnon monimuotoisuutta. Ajatuksena on tuntea hiukan pelkoa lymyävistä vaaroista, mutta samalla uteliaisuutta kohdata jotakin uutta.

Lue lisää »

Ratkes-päivät Kuopiossa

RATKES – ratkaisu- ja voimavarasuuntautuneiden menetelmien edistämisyhdistys järjesti vuoden 2023 perinteiset Ratkes-päivät yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Päivien perinne ulottuu yli 20 vuoden taakse. Tavoitteena on edistää ratkaisu- ja voimavarasuuntautuneen asiakastyön ja terapian tuntemusta ja arvostusta sekä niistä kiinnostuneiden ihmisten välistä yhteistyötä. Tähän työhön saimme nyt mukaamme Savonia-ammattikorkeakoulun.

Lue lisää »

Psykoterapiakoulutuksen rahoitus hallitusohjelmassa

Mielenterveyden häiriöiden kustannuksiksi on arvioitu Suomessa 11 miljardia euroa vuodessa. Siksi niiden hyvä ehkäisy ja hoito on kansanterveyden ja myös kansantalouden näkökulmasta keskeistä. Nyt uudessa hallitusohjelmassa on osoitettu vuosittaisena pysyvänä määrärahana 10 miljoonaa euroa saattamaan psykoterapiakoulutus maksuttomaksi ja/tai kaksiportaiseksi.

Lue lisää »

Psykoterapiakoulutuksesta tuore ministeriön selvitys

Sosiaali- ja terveysministeriö on tuottanut psykoterapiakoulutuksesta ajankohtaisen selvityksen. Selvityshenkilö toteaa koulutuksen aseman virallistamisen ratkaisuksi, joka mahdollistaa koulutusten kustannusten alenemisen opiskelijoille, ammattilaisten osaamisen vahvistamisen ja toiminnan paremman yhteyden palvelujärjestelmään.

Lue lisää »

Mielenterveysstrategia vuosille 2020-2030

Mielenterveyden asema osana ihmisten terveyttä ja onnellisuutta on kasvanut. Henkilön psyykkisistä toiminnoista, kuten uuden oppimisesta sekä mukautumisesta ja päätöksentekokyvystä on tullut yhä tärkeämpiä muuttuvassa yhteiskunnassa.

Lue lisää »

Inclusion and sustainable development

Covid – 19 showed how companies and organizations changed their policies to meet customers’ needs. Digilics happened quickly, teaching moved online, restaurants started pick-up sales and people-to-people caring increased.

Lue lisää »

Psykoterapiat koronaepidemian aikana

Valtiovallan antamien rajoitusten ja suositusten tavoitteena on ollut hidastaa ja estää koronaviruksen leviämistä Suomessa, turvata terveydenhuollon kapasiteetti ja kantokyky kaikkialla maassa sekä suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Lue lisää »