Search
Close this search box.
Ratkes-safari Kuopio 2024 kirjaa arvioimassa

Ratkes-safarilla Kuopiossa

Safari tuo mieleen ajatuksen ajosta jeepillä pölyävän savannin halki. Nähdä leijonia, norsuja, seeproja, kirahveja, virtahepoja ja paljon muuta. Ihailla luonnon monimuotoisuutta. Ajatuksena on tuntea hiukan pelkoa lymyävistä vaaroista, mutta samalla uteliaisuutta kohdata jotakin uutta.

Ratkes-safari on nyt toteutettu yli 20 kertaa. Ensimmäiset safarit järjestettiin yhdessä eestiläisten kollegoiden kanssa. Safaripaikoiksi vakiintuivat Viron kylpylät. Viime vuosina safarit on usein toteutettu rauhallisessa miljöössä eri puolilla Suomea. Tavoitteen on ollut löytää ja kokea jotakin uutta. Tiedon ja osaamisen tarjonta on perustunut nyyttikestien rakentamiseen. Kaikki mukana olijat ovat tuoneet safarille omia ajatuksiaan ja menetelmiään.

Tänä vuonna Ratkes-safari järjestettiin kaupunkisafarina Ofision työtiloissa Kuopion keskustassa, Kallaveden äärellä vuonna 1898 rakennetussa kiinteistössä. Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä pystyi tuntemaan, miten luovuus lisääntyi. Tilojen värikylläisyys ja monimuotoisuus herättivät ajatusten omaperäisyyden ja nerokkuuden.

Laajat lakot pakottivat usean osallistujan peruuttamaan saapumisensa. Kuopioon ei päässyt lentäen, junalla ja suurin osa bussienkin vuoroista oli peruutettu. Lakko koski myös kauppaa, majoitusta ja ravintoloita, mutta kattava osa näistä piti toimintaa pystyssä esimiesvoimin rajoitetuin palveluin. Etelästä ja lännestä oli vaikea päästä Kuopioon. Safarin jeepin kyytiin kertyi kuitenkin pieni osaava ryhmä katselemaan ratkaisukeskeisyyden laajaa kenttää.

Viikonlopun keskustelut painottuivat vahvasti ratkaisukeskeiseen yritystoimintaa, kehittämiseen ja johtamiseen. Etsittiin uusia ideoita, miten omaa yritystä voisi kehittää ja miten siinä omaa osaamista johtamisen ja muutoksen tiellä. 

Esille nousivat ratkaisukeskeisyyden uudet virtaukset kuten kehollisen ilmaisun keinot, positiivinen ajattelu ja uuden luominen. 

Sunnuntaina iltapäivällä safaria lopettaessaan voi olla tyytyväinen. Oli nähty paljon uusia ryhmän jäsenten mukanaan tuomia kirjoja. Vahvistettu ajatuksista jotain, jota voi lähteä itse toteuttamaan. Voi tuntea ratkaisukeskeisyyden voiman ja arvokkuuden. Se on kuin leijona, joka makaa varjossa ja tuijottaa keltaisilla silmillä. Ajatus ei kuitenkaan kuvasta pelkoa vaan mahdollisuutta muuttaa kaikki paremmaksi. Käyttämättömät voimavarat on löydettävä.

Timo Keistinen

Ratkes ry:n puheenjohtaja

Jaa tämä postaus

Lue myös