Search
Close this search box.

RATKES – ratkaisu- ja voimavarasuuntautuneiden menetelmien edistämisyhdistys ry

Hallitus 2023

Timo Keistinen

Timo Keistinen

Helsinki
Puheenjohtaja

Timo Keistinen on organisaatioiden johdossa ja hallinnossa toiminut lääkintöneuvos (emeritus) tavoitteenaan väestön hyvä terveys ja hyvinvointi. Ratkaisukeskeisyyden maisema ei saa jäädä
passiiviseksi taustaksi. Sen tulee olla ajatusten, tarinoiden ja ymmärryksen leikkauspisteessä – alati muuttuvana konstellaationa, jolla ei ole mitään pysyvää identiteettiä. Se ei ole puhdasta realismia,
vaan täynnä allegorioita, tajunnan virtaa ja eri tasoja. Se viehättää.

www.keistinen.fi

Riitta Malkamäki

Seinäjoki
Jäsen, VARAPUHEENJOHTAJA

Riitta Malkamäki on työnohjaajakouluttaja, psykoterapeutti VET ja psykoterapiakouluttaja sekä henkilöstöjohdon valmentaja.

Mari Bergroth

Helsinki
Jäsen

Mari Bergroth on sosiaalipsykologi ja kolmannen vuoden ratkaisukeskeisen psykoterapian opiskelija. Hän on työskennellyt pitkään psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa ja tarjoaa tällä hetkellä koulutuspsykoterapiaa ammatinharjoittajana.

Helinä Nurmenniemi

Helinä Nurmenniemi

Ylivieska
JÄSEN, RAHASTONHOITAJA

Helinä Nurmenniemi on ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja kehittäjä, voimakehälisenssivalmentaja ja lyhytterapeuttiopiskelija. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri ja kauppatieteiden tohtori. – Yhdessä olemme enemmän.

www.nurmenniemi.fi

Marjo Hirvonen

Marjo Hirvonen

Kuopio
Jäsen

Marjo Hirvonen Mielenpajalta on ET-tason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Hän toimii Kuopiossa päätoimisena yrittäjänä.

Ensi kosketus ratkaisukeskeisyyteen syntyi 30 vuotta sitten Ben Furmanin tv-ohjelman kautta. Sairaanhoitaja AMK- ja diakonissaopinnot ja tämän jälkeen psykoterapeuttiset valmiudet – erikoistumisopinnot antoivat ponnahduslaudan psykoterapiaopintoihin Kuopion yliopistoon.

www.mielenpaja.fi  https://fi.linkedin.com/in/marjohirvonen

Satu K Perttunen

Satu K. Perttunen

Oulu
Jäsen

Satu K. Perttunen on ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja (Suomen Seksologinen Seura), seksuaaliterapeutti, opettaja ja luennoitsija. Ratkaisukeskeisyys on hänelle sekä orientaatio että muoto menetelmineen muiden muassa. Sadulla on substanssiosaamista mm. psykologiasta ja kasvatuspsykologiasta. Hän on myös ART eli Aggression Replacement Training® -ohjaaja.

Instagram: @terapeutti.s.k.perttunen

Harriet Tervonen

Oulu
Jäsen

Harriet Tervonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja laillistettu sosiaalityöntekijä. Hän työskentelee sosiaalialan lehtorin tehtävissä ammattikorkeakoulussa. Päivätyönsä ohessa hän tekee työnohjausta ja lyhytterapiaa. Ratkaisukeskeisyys näkyy kaikessa työskentelyssä ja on enemmänkin elämäntapa. Unelmien vaaliminen ja toivon ylläpitäminen on tärkeää. – ”Asioilla on tapana järjestyä.”

Sarianna Virpikari

Oulu
Jäsen

Sarianna Virpikari on terveystieteiden maisteri, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja (STOry), ammatillinen opettaja, EMDR-terapeutti ja seksuaalineuvoja. Hän on pohjoisen ihmisiä, jonka juuret ovat Lapista, hänen sielun ja mielen maisemistaan. Nykyään hän asuu Oulussa. 

Ratkaisukeskeisyydessä Sarianna on aloittanut työnsä parikymmentä vuotta sitten. Tärkeintä hänelle työssään on kohtaaminen ja vuorovaikutus sekä niiden jatkuva reflektointi. Asiakastyössään hän haluaa kohdata jokaisen ihmisen ajatuksella, että tämä on elämän tärkein ihminen juuri sillä hetkellä.

Tällä hetkellä Sariannaa viehättää vanha viisaus: ”Jollei koskaan poikkea polulta, saattaa päätyä sinne, minne on matkalla.” Tänäänkin hän elää elämänsä parhainta aikaa: eniten hän iloitsee lapsistaan, lapsenlapsistaan ja siitä, että on matkallaan kohdannut upeita ihmisiä, jotka ovat kaikki jättäneet jotain jälkiä. Nämä ovat hänen aarteitaan..

Bärbel Fink

Oulu
Varajäsen

Bärbel Fink on urallaan toiminut Oulun yliopiston täydennyskoulutusyksikön suunnittelijana ja kouluttajana. Työssään hän oli mahdollistamassa uusien ratkaisukeskeisten osaajien kouluttautumista eri aloille. Nyt jo eläkkeellä hän seuraa yhä aktiivisesti ratkaisukeskeisen kentän tapahtumia Suomessa ja muualla.

Katja Kiiski

Joensuu
Jäsen

Ratkaisukeskeinen ajattelutapa on ollut yli kymmenen vuotta olennainen osa joensuulaisen Katja Kiisken elämää. Ratkaisukeskeisen lähestymistavan omaksuminen niin henkilökohtaisessa kuin työelämässä yrittäjänä, työnohjaajana ja organisaation kehittäjänä on vienyt hänet mukanaan mielenkiintoiselle ja antoisalle loppuelämän jatkuvalle oppimismatkalle.