Search
Close this search box.
Ratkes-safari

Ratkes-safari Kuopiossa 2.-4.2.2024

Perinteinen Ratkes-safari järjestetään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuopiossa kaupunkisafarina. Safari on pienimuotoinen aktiivisten ratkeslaisten tapaaminen, jossa nyyttikestiperiaatteella jaamme ajatuksia, ideoita ja työkaluja ratkaisukeskeiseen työhön.

Perinteisesti pimeät syys- ja talvi-illat ovat olleet tarinankertojien kulta-aikaa. Yhteiselle tarinaviikonlopulle ei ole vieläkään löytynyt voittajaa. Tule siis mukaan perinteiselle Safarille Kuopioon. Yhdistyksen alkuaikoina kokoonnuimme usein syyskesällä Eestin kauniissa luonnossa ja kylpylöissä. Viimeisten vuosien aikana syksyn tapaamiset ovat olleet suomalaisissa kylpylöissä synkän kauniiden metsien keskellä. Nyt on tarkoitus ensimmäistä kertaa kokoontua kaupungin keskustaan oppimaan tarinoista ja kokemuksista. Tavoite ei ole vain kertoa iltasatuja, vaan oppia uutta sekä välittää tietoa ratkaisukeskeisyydestä.

Olemme varanneet Kuopion keskustasta viikonlopuksi viihtyisän ja kodikkaan kokoustilan (www.ofisio.fi osoite Snellmaninkatu 2 B, 2. krs).

Tavoitteena on aloittaa perjantaina alkuillasta tutustuminen päivällisen merkeissä lähiravintolassa. Lauantaina on tiivis päivä, jossa nyyttikestiperiaatteella jaamme ajatuksia, ideoita ja työkaluja ratkaisukeskeiseen työhön. Jokainen tuo haluamassaan muodossa omat kokemuksensa, taitonsa ja ideansa testattaviksi. Ne voivat liittyä terapiatyöhön, työnohjaukseen, kasvatukseen ja opettamiseen tai esimiestyöhön ja johtamiseen. Tilaamme lounaan paikalle. Keitämme kahvit itse päivän aikana. Illalla voimme syödä päivällisen yhdessä. Sunnuntaina jatkamme puoleen päivään ja syömme lounaan yhdessä kokouspaikalla. 

Jokainen huolehtii omasta majoituksesta. Lähellä on lukuisia hotelleja. Ruokailut maksaa jokainen itse. Kahvit ja pullat järjestyvät paikan päällä. Jaamme yhdessä viikonlopun tilavuokran (yhteensä 380 euroa).

Safari on perinteisesti pienimuotoinen aktiivisten ratkeslaisten tapaaminen. Noviisien lisäksi konkaritkin voivat oppia uutta. Tavoittelemme noin kymmentä osanottajaa. Ohjelma on tiivis, mutta perinteisesti antoisa. Ei pidä pelätä uutta. Uteliaisuus on vahva voima. Joskus on tarpeen räjäyttää kokoamansa tiedon palikkatorni ilotulituksena taivaalle. Ideoiden maailman kosmologia voi kiertyä päivillä niin sykkyrälle, ettei se heti avaudu edes itselle. Kärryiltä putoamista ei silti pidä pelätä. Sen voi ottaa lähtökohdaksi. Pitää vain reagoida uuteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Voit myös ottaa perheesi mukaan. He voivat viettää aikaa vaikkapa hiihtämällä tai pulkkamäessä Puijolla. Kuopio on hieno talvikaupunki.

Lähetä viestiä toiveista, idoista ja kysymyksistä.Tapaamisiin Kuopiossa toivovat marjo.hirvonen@mielenpaja.fi ja timo@keistinen.fi

Jaa tämä postaus

Lue myös