Ratkes

Hallitus 2022

Timo Keistinen

Timo Keistinen

Helsinki
Puheenjohtaja

Timo Keistinen on organisaatioiden johdossa ja hallinnossa toiminut lääkintöneuvos (emeritus) tavoitteenaan väestön hyvä terveys ja hyvinvointi. Ratkaisukeskeisyyden maisema ei saa jäädä
passiiviseksi taustaksi. Sen tulee olla ajatusten, tarinoiden ja ymmärryksen leikkauspisteessä – alati muuttuvana konstellaationa, jolla ei ole mitään pysyvää identiteettiä. Se ei ole puhdasta realismia,
vaan täynnä allegorioita, tajunnan virtaa ja eri tasoja. Se viehättää.

www.keistinen.fi

Riitta Malkamäki

Seinäjoki
Jäsen, VARAPUHEENJOHTAJA

Riitta Malkamäki on työnohjaajakouluttaja, psykoterapeutti VET ja psykoterapiakouluttaja sekä henkilöstöjohdon valmentaja.

Mari Bergroth

Helsinki
Jäsen, Sihteeri

Mari Bergroth on sosiaalipsykologi ja kolmannen vuoden ratkaisukeskeisen psykoterapian opiskelija. Hän on työskennellyt pitkään psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa ja tarjoaa tällä hetkellä koulutuspsykoterapiaa ammatinharjoittajana.

Helinä Nurmenniemi

Helinä Nurmenniemi

Ylivieska
JÄSEN, RAHASTONHOITAJA

Helinä Nurmenniemi on ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja kehittäjä, voimakehälisenssivalmentaja ja lyhytterapeuttiopiskelija. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri ja kauppatieteiden tohtori. – Yhdessä olemme enemmän.

www.nurmenniemi.fi

Marjo Hirvonen

Marjo Hirvonen

Kuopio
Jäsen

Marjo Hirvonen Mielenpajalta on ET-tason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Hän toimii Kuopiossa päätoimisena yrittäjänä.

Ensi kosketus ratkaisukeskeisyyteen syntyi 30 vuotta sitten Ben Furmanin tv-ohjelman kautta. Sairaanhoitaja AMK- ja diakonissaopinnot ja tämän jälkeen psykoterapeuttiset valmiudet – erikoistumisopinnot antoivat ponnahduslaudan psykoterapiaopintoihin Kuopion yliopistoon.

www.mielenpaja.fi  https://fi.linkedin.com/in/marjohirvonen

Sirpa Karvonen

Espoo
Jäsen

Sirpa Karvonen on kehittäjä, joka on vuosien ajan työskennellyt ratkaisukeskeisesti niin työyhteisöjen, tiimien kuin esimiesten ja johdon kanssa. Nyt mielenkiinnon kohteina ovat hyvinvointi ja jaksaminen. Häntä kiinnostaa myös ihmisen mieli ja mielettömyys sekä se, mikä tekee elämästä merkityksellistä itse kullekin.

Anu Kärkkäinen

Anu Kärkkäinen

Helsinki
Jäsen

Anu Kärkkäinen on mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitaja, työnohjaaja ja diakonissa. Anulla on pitkä kokemus ohjaustyöstä erilaisten ryhmien parissa. Ratkaisukeskeisen työtavan hän oppi jo opiskeluaikana 1988, kun Elam Nunnaly kävi Suomessa opettamassa opiskelijoita ja ammatissa toimivia diakoniatyöntekijöitä. Työnohjauksissa ajatuksena on viime aikoina ollut hyvän säilyttäminen ja kysymys, mikä määrä kehittymistä riittää asiakkaalle – siitä Anu keskustelee mielellään asiakkaan kanssa.

Satu K Perttunen

Satu K. Perttunen

Oulu
Jäsen

Satu K. Perttunen on ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja (Suomen Seksologinen Seura), seksuaaliterapeutti, opettaja ja luennoitsija. Ratkaisukeskeisyys on hänelle sekä orientaatio että muoto menetelmineen muiden muassa. Sadulla on substanssiosaamista mm. psykologiasta ja kasvatuspsykologiasta. Hän on myös ART eli Aggression Replacement Training® -ohjaaja.

Instagram: @terapeutti.s.k.perttunen

Harriet Tervonen

Oulu
Jäsen

Harriet Tervonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja laillistettu sosiaalityöntekijä. Hän työskentelee sosiaalialan lehtorin tehtävissä ammattikorkeakoulussa. Päivätyönsä ohessa hän tekee työnohjausta ja lyhytterapiaa. Ratkaisukeskeisyys näkyy kaikessa työskentelyssä ja on enemmänkin elämäntapa. Unelmien vaaliminen ja toivon ylläpitäminen on tärkeää. – “Asioilla on tapana järjestyä.”

Bärbel Fink

Oulu
Varajäsen

Bärbel Fink on urallaan toiminut Oulun yliopiston täydennyskoulutusyksikön suunnittelijana ja kouluttajana. Työssään hän oli mahdollistamassa uusien ratkaisukeskeisten osaajien kouluttautumista eri aloille. Nyt jo eläkkeellä hän seuraa yhä aktiivisesti ratkaisukeskeisen kentän tapahtumia Suomessa ja muualla.

Katja Kiiski

Joensuu
Jäsen

Ratkaisukeskeinen ajattelutapa on ollut yli kymmenen vuotta olennainen osa joensuulaisen Katja Kiisken elämää. Ratkaisukeskeisen lähestymistavan omaksuminen niin henkilökohtaisessa kuin työelämässä yrittäjänä, työnohjaajana ja organisaation kehittäjänä on vienyt hänet mukanaan mielenkiintoiselle ja antoisalle loppuelämän jatkuvalle oppimismatkalle.

Pauliina Söderholm

Siuntio
Varajäsen

Pauliina Söderholm on mm. yhteiskuntatieteiden maisteri ja kehittämispäällikkö. Hän on monessa mukana, mm. sote-uudistuksessa, työeläkelainsäädännössä, allekirjoituksessa joka eduskunnan hyväksymänä näkyy äitiyspakkauksissa, palvelukokeiluissa. Pauliina on innovaattori ja suunnittelija, kohteina mm. eläinavusteinen kuntoutus, erityisryhmät, yhteiskunta ja eri työryhmien mukainen edustus. Motto: mielekäs & kiva & motivoiva, vaihtoehtoja – aina löytyy ratkaisu.