Ratkes

Hallitus 2021

Timo Keistinen

Helsinki
Puheenjohtaja

Timo Keistinen on lääkäri, joka on toiminut organisaatioiden johdossa ja hallinnossa yli 30 vuotta. Hän on toteuttanut ratkaisukeskeisyyttä tavoitteena hyvä terveys Suomen väestölle. Työ herättää hänessä tulevien seikkailujen janon. Mitä on tapahtunut sadussa, on tapahtuva hänelle. Aina on jotain, mitä voi tehdä ja onnistua siinä.

Riitta Malkamäki

Seinäjoki
Jäsen, VARAPUHEENJOHTAJA

Riitta Malkamäki on työnohjaajakouluttaja, psykoterapeutti VET ja psykoterapiakouluttaja sekä henkilöstöjohdon valmentaja.

Raili Junnila

Akaa
Jäsen, Sihteeri

Ratkesin jäsensihteeri

Helinä Nurmenniemi

Helinä Nurmenniemi

Ylivieska
JÄSEN, RAHASTONHOITAJA

Helinä Nurmenniemi on ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry) ja yrittäjä. Hänellä on pitkä kokemus ammattikorkeakoulun lehtorina ja työelämän kehittäjänä. Mielenkiintoni kohdistuu ajattelutavan muutokseen ja hyvän työelämän edistämiseen.

Marjo Hirvonen

Marjo Hirvonen

Kuopio
Jäsen

Marjo Hirvonen on työskennellyt vuosia sairaanhoitajana erikoissairaanhoidossa psykiatristen häiriöiden parissa. Hän on valmistunut ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi vuonna 2011 ja toimii nykyisin päätoimisena yrittäjänä. Mielenkiinnon kohteina ovat kehittäminen ja asioiden edistäminen. Tämä tulee esille digitaalisten mielenhyvinvoinnin tuotteiden ja palvelujen luomisena.

Sirpa Karvonen

Espoo
Jäsen

Sirpa Karvonen on kehittäjä, joka on vuosien ajan työskennellyt ratkaisukeskeisesti niin työyhteisöjen, tiimien kuin esimiesten ja johdon kanssa. Nyt mielenkiinnon kohteena ovat hyvinvointi ja jaksaminen. Häntä kiinnostaa myös ihmisen mieli ja mielettömyys sekä se, mikä tekee elämästä merkityksellistä itse kullekin.

Katja Kiiski

Joensuu
Jäsen

Katja Kiisken elämän olennainen osa on ollut kymmenisen vuotta ratkaisukeskeinen ajattelutapa. Ratkaisukeskeisen lähestymistavan omaksuminen niin henkilökohtaisessa kuin työelämässä yrittäjänä, työnohjaajana ja organisaation kehittäjänä on vienyt hänet mukanaan mielenkiintoiselle ja antoisalle loppuelämän jatkuvalle oppimismatkalle.

Bärbel Fink

Oulu
Varajäsen

Bärbel Fink on urallaan toiminut Oulun yliopiston täydennyskoulutusyksikön suunnittelijana ja kouluttajana. Työssään hän oli mahdollistamassa uusien ratkaisukeskeisten osaajien kouluttautumista eri aloille. Nyt jo eläkkeellä hän seuraa yhä aktiivisesti ratkaisukeskeisen kentän tapahtumia Suomessa ja muualla.

Pauliina Fontell

Pauliina Fontell

Siuntio
Varajäsen

Pauliina Fontell on YTM, työhönvalmentaja, kehittämispäällikkö. Hän aloitti yhdistysaktiiviuran 17-vuotiaana. Hän on monessa mukana, mm.  sote-uudistuksessa, työeläkelainsäädännössä, allekirjoituksessa joka  eduskunnan hyväksymänä näkyy äitiyspakkauksissa, palvelukokeilujen työhönvalmennuksessa. Hän on innovaattori ja suunnittelija, kohteina mm. eläinavusteinen kuntoutus, erityisryhmät, yhteiskunta ja eri työryhmien mukainen edustus. Motto: mielekäs & kiva & motivoiva, vaihtoehtoja – aina löytyy ratkaisu.

Anu Kärkkäinen

Anu Kärkkäinen

Helsinki
Varajäsen

Anu Kärkkäinen on työnohjaaja (STOry) vuodesta 2020 alkaen, psykiatrian erikoissairaanhoitaja ja diakonissa. Hänellä on pitkä kokemus ohjaustyöstä erilaisten ryhmien parissa. Nyt hän on näkövammaistyössä Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset ry:ssä.

Raija Miikkulainen

Helsinki
Varajäsen, Ratkes-lehden toimitussihteeri

Raija Miikkulainen oli Ratkesin hallituksen sihteerinä 2003–2015 ja verkkosivujen vastaavana toimittajana vuoteen 2015. Hän on toiminut kielentutkijana ja verkkopäätoimitajana sekä yliopisto-opettajana ja tekstinhuoltajana.

Satu K Perttunen

Satu K. Perttunen

Oulu
Varajäsen

Satu K. Perttunen on ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS), seksuaaliterapeutti, opettaja, luennoitsija ja kasvatuspsykologian opiskelija.