Työnohjaaja

Taitopainotteinen ja toiminnallinen

Työnohjaaja-koulutus

Yksi/kaksivuotinen intensiiviohjelma 

Helsingin Psykoterapiainstituutti

Alkaa Helsingissä 29.11.2016 ja 24.4.2017 sekä Tampereella 7.4.2017

Koulutuksessa suositaan moniammatillisia opiskelijaryhmiä, jotka edistävät omalta osaltaan yhteistoiminnallista oppimista. Konkreettisia työskentelymenetelmiä voi soveltaa työnohjauksen lisäksi muun muassa valmennuksessa, asiakastyössä, esimiestyössä, muutosjohtamisessa ja henkilöstöhallinnossa. Opinnot suoritettuaan osallistujalla on taito soveltaa ratkaisukeskeisiä teorioita ja menetelmiä sekä työnohjauksen että nykyisen ammattinsa kontekstissa.

Helsingin Psykoterapiainstituutti (HPI) on kouluttanut ratkaisukeskeisiä työnohjaajia vuodesta 2009 alkaen. 

Koulutuksen tavoitteet ja pätevöityminen

Ensimmäisen lukuvuoden tavoitteena on tarjota opiskelijalle ratkaisukeskeisiä perustyömenetelmiä sekä toimiva käyttöteoria ohjauksen toteuttamiseen.

Toisen lukuvuoden tavoitteena on laajentaa ohjaustyön taitoja, tutustua erilaisiin viitekehyksiin sekä alan erityiskysymyksiin (mm. johdon ja esimiesten työnohjaus, kriisitilanteiden työnohjaus, muuttuvan työelämän haasteisiin vastaaminen, kliininen työnohjaus, työnohjauksen työnohjaajana toimiminen).

Kaksivuotisen koulutuksen suoritettuaan opiskelija saa yleisesti hyväksytyn työnohjaajan pätevyyden, joka vaaditaan esimerkiksi hankintakilpailutuksissa. Opintoihin sitoudutaan vuodeksi kerrallaan.

Koulutuskokonaisuuden voi suorittaa työn ohessa. Lähiopetus toteutetaan 1-2 päiväisinä seminaareina, joita järjestetään 4-6 viikon välein, arkisin klo 9-16.30.  

Lue lisää ja täytä hakemus:

http://psykoterapiakoulutus.fi/tyonohjaajaksi/

Koulutusneuvojamme vastaavat kysymyksiisi numerossa:

045-1212321 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Katso myös ajankohdat "Sinustako työnohjaaja?" yleisöluennoillemme: 

http://psykoterapiakoulutus.fi/ilmaiset-yleisoluennot/

 

TYÖNOHJAAJAKOULUTUS PSYKOTERAPEUTEILLE - PERHETERAPEUTEILLE JA MUILLE PSYKOTERAPEUTEILLE (60 op) 10.2.2017 - 15.12.2018 HELSINGISSÄ

Vuorovaikutusprosessien tutkimuskeskus.

Työnohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille psykoterapeuteille riippumatta psykoterapiamuodosta ja viitekehyksestä. 60 opintopisteen koulutus antaa pätevyyden toimia työnohjaajana ja osallistua työnohjauksen hankkijoiden kilpailutuksiin. Koulutuksen hinta on 4200 e.

Lähipäivien ajankohdat ja muut tarkemmat tiedot

http://www.vuorovaikutus.fi/doc/tyonohjaaja2017k2018s.pdf

Koulutus antaa prosessimaisen oppimisen kautta välineitä yksilötyönohjausta, ryhmätyönohjausta, työryhmätyönohjausta,  työyhteisötyönohjausta ja kriisityönohjausta varten sekä yhteistyö- ja  johtajuuskysymyksiin. Osallistuja saa valmiuden toimia itsenäisenä  työnohjaajana omaa viitekehystä soveltaen tai laajentaen riippumatta  siitä minkälaisen psykoterapiakoulutuksen hän on suorittanut.

Koulutus toteutetaan kouluttajien ja osallistujien yhteisenä  oppimisprosessina. Koulutusjaksoilla opetellaan erilaisia tapoja  organisoida työnohjaajana asiakkaiden kanssa prosessoitavaa  työskentelyä. Tässä perheterapeuttien ja muiden psykoterapeuttien  työnohjaajakoulutuksessa tutkitaan lisäksi psykoterapia- ja  työnohjausprosessien eroja ja yhtäläisyyksiä. Koulutuksessa annetaan  tilaa yhtä lailla kouluttajien kuin osallistujien erilaisille lähestymistavoille.

Ystävällisin terveisin, kouluttajat

Jan-Christer Wahlbeck

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

psykologi, psykoterapeutti, vaativan erityistason  perheterapiakouluttaja, paripsykoterapiakouluttaja,  työnohjaajakouluttaja, johtajuuskouluttaja, kirjailija.

Jussi Onnismaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

dosentti, ohjausalan kouluttaja ja tutkija, työnohjaajakouluttaja,  johtoryhmien ja työyhteisöjen valmentaja, tietokirjailija.